Hozz magaddal még egy osztályt ajánlat

feltétel: 2 osztály, osztályonként min. 20 fő, min. félpanzió

10% kedvezmény

részletek >>
Osztálykiránduló lézerharc csomag

2 éj szállás, félpanzió, mosatás, IFA, 1 óra lézerharc (25% kedvezménnyel)

8.100 Ft/fő

részletek >>

Környező települések látnivalói

Hévíz

Hévízi tó, gyógyfürdő

A közel 50.000 m2 felületű tó Európa legnagyobb természetes termáltava, mely világhírnevét a különböző mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas gyógyvizének köszönheti. Hőmérséklete nyáron eléri a 33-35°C-ot, de télen sem csökken 22°C alá, így hideg napokon is lehetőséget ad a szabadban való fürdőzésre. Jellegzetessége a vízen ringatózó
tündérrózsák látványa.

További információ >>

Balatongyörök

Szépkilátó, Paphegyi kilátó

Balatongyörök határában, a 71-es főút mellett található az úgynevezett Szépkilátó. Nevéhez hűen innen nyílik a gyönyörű, jellegzetes balatoni panoráma, melyet például a reklámanyagokban is előszeretettel használnak. Látható a Szigligeti-öböl, mögötte Szigligettel, Badacsonnyal, és az egyéb felvidéki vulkanikus eredetű tanúhegyekkel. A Szépkilátó felett tornyosuló Paphegy tetején lévő kilátó még szebb kilátást biztosít.

Római-forrás

A domb aljában található a Római-forrás. A közelében a III. századból származó római villaépület romjait fedezték fel, amely fürdőjének vízellátását is a forrás biztosította.

Balatonederics

Afrika Múzeum és Állatkert

A múzeumot dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász hozta létre. Afrikai útjairól származó vadászati- és tanzániai néprajzi gyűjteményét helyezte el itt, a családi kúriájában. A kiállításon csont- és fafaragványok, trófeák, állatbőrök, afrikai törzsek kultikus tárgyai tekinthetők meg. Az épület környékén lévő kis szafariparkban afrikai állatokat: tevét, bivalyt és zebrát is láthatunk.

További információ >>

Szigliget

Szigligeti vár

A tapolcai medence délnyugati részén, egy 230 m magas vulkánikus hegy tetején állnak a XIII. században épített, majd az idők során többször bővített vár maradványai. A szigligeti vár végvárként védte a Balaton vonalát a török háborúk alatt. Bástyáiról gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra és a környező hegyekre.

További információ >>

Badacsony

Badacsony hegye talán a leghíresebb, legismertebb a régióban. A Balatonba benyúló, vulkanikus eredetű, 11 km kerületű, 438 m magas csonka kúpon - a kedvező adottságoknak köszönhetően - nagy hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek. A hegyet turistautak hálózzák be, melyeken bejárhatjuk az érdekes, nevezetes pontjait. Egy közel 4 km hosszú önmagába visszatérő tanösvény segíti geológiai, botanikai és zoológiai értékeinek megismerését.

Bujdosók lépcsője

A 438 méter magasságú badacsonyi hegytetőt gyalogosan a 379 lépcsőfokból álló "Bujdosók lépcsőjén" keresztül lehet elérni, melynek pihenőkkel elválasztott szakaszait a kuruc kor híres személyeiről nevezték el. A hegytetőről pompás panoráma nyílik a Balatonra, a déli partra, és a környező hegyekre egyaránt.


Kisfaludy-ház, Szegedi Róza ház

A neves költő, Kisfaludy Sándor egykori háza, egy nádtetős, tornácos épület - mely ma étterem - a parasztbarokk építészet kitűnő példája. Az ugyancsak barokk stílusú Szegedy Róza ház, melyben a költő és felesége, Szegedy Róza élt, ma irodalmi emlékmúzeumként működik.

Rózsakő

A hegyoldalról lehasadt bazaltszikla valószínűleg Kisfaludy Rózájáról kapta a nevét, amelyet 1886-ban bele is véstek. A néphit szerint, ha egy fiú és egy leány a Balatonnak hátat fordítva leül rá, még abban az esztendőben jegyesek lesznek.

Egry József emlékmúzeum

A Balatont és Badacsonyt oly sokszor megörökítő nagy festő, Egry József háza ma emlékmúzeum, melyben a művész képei és grafikái láthatók.

Tapolca

Tavasbarlang

Tapolca értékes látnivalója a város alatt húzódó Tavasbarlang, amelyet 1902-ben, kútásás során fedeztek fel. A mészkőben karsztvíz által kialakított barlangrendszer mintegy négy kilométerre tehető, melyből ma két és fél kilométernyi bejárható. Legnagyobb terme csaknem 20 méter hosszú, 3-5 méter széles és 8 méter magas. Egy részét 19
Celsius-fokos víz borítja, melyen csónakkal lehet közlekedni.

Szent György-hegy, "Bazaltorgonák"

A Tapolcai-medence területén található vulkáni eredetű tanúhegy népszerű kirándulóhely. Legismertebb és legérdekesebb látnivalói a különös képződmények, a "bazaltorgonák". A Balatoni Nemzeti Park által létrehozott, közel 4 km hosszú, önmagába visszatérő, hét állomásból álló tanösvény segít a hegy természeti értékeinek felfedezésében. 414 méteres csúcsáról csodálatos panoráma tárul elénk a Balaton-felvidékről.

Kis-Balaton

Kányavári-sziget, tanösvény

A Kis-Balaton valaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők során hordalékkal feltöltődött, és lápos sás- és nádtengerré vált. Nemzetközi viszonylatban is számon tartott természetvédelmi terület, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Jelentőségét elsősorban különösen gazdag madárvilága adja. A megfigyelt közel 250 madárfajon kívül számos ritka állat- és növényfaj talál menedéket ezen a területen. A mocsárvilág élővilágába enged betekintést a Balatonmagyaród község határában található, szabadon látogatható a Kányavári-sziget, két kilátó és a Búbos Vöcsök tanösvény. A fokozottan védett területekre viszont csak előzetes engedéllyel és szakvezetok kíséretében szabad bemenni.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

A Zalakomár közelében található a Kápolnapusztai bivalyrezervátumban a látogatók megismerkedhetnek a korábban a kihalás szélén álló bivalyokkal, melyeknek őseink igavonó erejét használták.


Fenékpuszta

Valcum római romjai

A római korban a provinciát átszelő, az adriai Aquileiaból Aquincumba (Óbuda) és a Sopianae (Pécs) irányából Savaria (Szombathely) felé haladó utak a fenékpusztai átkelőnél keresztezték egymást, ahol a IV. században erődítmény épült. Ebből ma a kapu, a háromhajós bazilika és az állami raktár maradványai látszanak.

Balatonszentgyörgy

Csillagvár

A különleges, csillag alaprajzú épület a Festetics grófok vadászvára volt. Itt kapott helyet egy középkori életpanoptikum, mely hűen mutatja be őseink életét. Láthatunk lakomázó vitézeket, fogat húzó falusi kovácsot, konyhán serénykedő asszonyokat, stb. Az egyedi pincerendszerben kapott helyet a huszármúzeum, ahol 80 cm magas figurák adnak képet múltbeli könnyűlovasságunk díszes viseletéről.

Tai Chi edzőtábor

Választásunk azért a Vadóctanyára esett, mert a számunkra fontos elemeket tartalmazta: csend, edzőhely, étkezés és a kedves és mindent kielégítő "személyzet". Bármilyen kérésünk, gondunk akadt, azt nagyon segít?készen, emberségesen kezelték. Mivel mi aktív tábort szervezünk (napi háromszori edzéssel) a fent említett részletek nagyon fontosak.

Molnár Ica - táborozó
Vadóctanya Ifjúsági Tábor Gyenesdiás